Thursday, March 18, 2010

Baru aku perasan...

Aku bukan nak cakap besar tapi ini kenyataan. Sebenarnya aku adalah seorang yang kaya. Aku buat macam2 keje dan bisnes yang aku ceburi. Aku seorang petani.. Aku seorang penternak.. Aku seorang taukeh cafe yang terunggul di dunia..

Tapi semenjak 2-3 menjak ni aku dah kurang berminat nak jadi petani. Aku terlalu sibuk sampai kadang2 abis semua hasil cucuk tanam aku tu mati kekeringan. Aku sangat sibuk menghabiskan masa aku kat cafe. Jiwa aku lebih kepada masakan sekarang.. Pelanggan ramai yang datang. Aku kelam kabut di dapur cafe. Kalau aku takde, sapa yang nak jadi chef?? Nampak gayanya, aku bakal setanding dengan chef wan malah aku kini sudah punya cafe termasyur seh di dunia. woohooooo~

Entah macamana, baru sekarang aku perasan. Rupanya cafe aku ni mengandungi masakan yang tidak HALAL!!!! Aku jual 'ginger plum pork chops'??????? Ohhh nooo..........


Tapi aku tak takut sangat kena serbu dengan pihak JAIS sebab aku hanya kaya dalam FACEBOOK je. Benda yang tak halal tu hanya ada dalam 'cafe world'. Kihkihkih...


Ni la cafe aku..

Ni farm aku.. sedey~

Sekarang aku dah balik berpijak di bumi yang nyata... Kembali bekerja seperti sediakala di company terbesar di Malaysia (huhuuhu.. besar ke??!) ... Ahhh.. ada aku kesah??!

3 comments:

anummss said...

hahaha...ingatkanlah betul2 adr cafe ngn jd petani..

terkena deh...huhuhu..

indah andika said...

hahaha anum.. sori yea.. takde niat nk tipu.. wakakahh.. ko tau, aku yg tulis blog ni pon bleh ttipu bila baca balik.. sengal.. hehe. klo aku jd btol2, aku blanja ko makan stik sb slalu follow blog aku. cayang ko!!

anummss said...

ak pown cayang ko..
n atas sebab tuh ak nak bagi award n tag ko..
hehehe...

cayalah !!!

Sharing is Caring

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...