Tuesday, November 28, 2017

Was-was

Tekak ni macam lahabau nak minum air macam air 'sarang burung' atau 'Wong Low Kat'. Air yang boleh sejukkan badan la konon. Then aku pegi 99 speedmart. Takde pulak air tu. Nak beli air Oishi Green Tea pun tak ada. 

So, aku ternampak air MALTA ni. Aku pikir, "Oh air ni lebih kurang macam air barli". 
Aku amik then bayar.


Sampai je rumah, masukkan dlm peti ais. One hour later...

Sejuk bak hang. Tak sabar nak minum tapi mata ni macam dipanggil untuk tengok label tin tu. Sekali tu, aku terbaca yang air ni keluaran Heineken/Guinness yang buat air arak tu.

Allahu.. Walaupun air tu dia tulis tanpa alkohol, aku tetap was-was. Ntah dia guna machine yg sama untuk buat air arak ke kan. Mana kita tau. 

Nasib baik aku tak minum. Nampak gayanya, kena buang jugak la air ni.. Huhuhuhu.. 


Yang 99 speedmart pon satu. Asal dia letak air ni kat sebelah air Wonda coffee. Ishhh.. Membazir dah duit aku RM2.80. Huwaaa.. 

Friday, November 17, 2017

Oh My Spicy Korean Burger



Adoii.. Tekak teringin ar nak makan Spicy Korean Burger ni.. McD tak nak buat lagi ke? Time aku beli aritu, tekak tengah sakit. Ada tonsil pulak. Gagahkan jugak la beli menda alah ni. Nak merasa punya pasal.

Ciss.. Sedap gila bai! Tapi sayang...

Aku dapat makan separuh je. Separuh lagi tapau. Nikmat tersekat-sekat dek kerana tekak perit.

McD.. Please la hidupkan balik Spicy Korean Burger nih!!






Thursday, April 13, 2017

Masalah ketinggian


Aku rasa aku terpaksa la jual seluar-seluar aku ni. Hari tu nasib baik aku tak tersungkur tersembam kat tanah. Malas nak alter punya pasal & aku perasan yang aku ni konon-konon tinggi macam Amber Chia. Huhuuu.. 

Punah harapan aku. Ada hati lak tu nak bergaya ala-ala HIJABISTA. Denggg~

Sharing is Caring

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...