Sunday, February 27, 2011

Idea VS Tidur (Loghat Utara)

MUKADIMAH:::
Maaf ye. Bahasa utara saya buruk. Budak baru nak berjinak-jinak guna loghat tu.. =D


Hahhhh... Tu diyaa.. Dia dah mai.. Dia dah mai dahh!!! Bak mai *ketaih, bak mai pen. Aku nak tulih semua idea aku yang datang mencurah-curah ni. Adehh... Tak tau nak mula dari mana niy.. Tak pa eh. Aku buat cerita *pelan-pelan. 


Idea yang datang seperti diundang ke majlis perkahwinan!!! (Thanks to Faisal sb bg guna gambar dia)

Uiikkk.. kan main lagi sampai duwa tiga tajuk. Kan main hebat lagi hang naa?? Tajuk bukan main baguih lagi nampak?! (Ni aku cakap sorang-sorang. Cakap dengan diri sendiri. Puji sendiri gak.. =P).

Tengah dok pumpang pumpang ni await mata dok kuyu ja nih?? Halamakkkk.. Ni yang dok spoil ni. Idea tengah banyak nih!!!! 

1/2 jam kemudian....

Ehhh.. Asal satu apa aku tak tulis ni??? Ahhhhhh... Nampak gayanya, aku harus memilih TIDUR!!! Good night everyone!!! 

Kan main lena tidoq naaaaa~

Sweetkan muka anda semasa tidur dan jangan lupa basuh kaki dan baca doa serta surah sebelum tidur. Saya ada lagu best pasal MALAM. Nahhh.. dengaq ni............... 



Lagu Malam dendangan Shades... Teringat plak aku zaman-zaman aku darjah 4 dulu.. Time-time selekeh.. Time tu la lagu ni jadi famous like Famos Amos!! Hehehehe... Citer time kecik-kecik?? Next post aku nak citer pasal time kecik-kecik ar.. Macam best je.. Ideaaaa~ Tink Tink Tink~


GLOSARI KATA::
**Ketaih = kertas
** Pelan-pelan = Perlahan-lahan.

3 comments:

alawiah raji said...

hahahaha....belajaq lagi ya ckp utara ni...tp mcm kelakar lak dik

indah andika said...

muahahahah~

buruk ka kak?? akak asal sana gak eh??? huhuuu.. mmg sy kena blajaq ni.. dah rs mcm bljaq english dah.. payah~

alawiah raji said...

aah...akak dr sana...but not kedah la...perak tp sgt terer kot ckp utara ni...kih3...

Sharing is Caring

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...