Wednesday, July 6, 2011

Sila tolong ahli keluarga anda!!

Hoihhhhh... Mata aku ngantok time2 lunch ni... Hati pon tengah gundah-gulana. Apa kata kita share benda2 yang boleh buat kita lupakan si gundah-gulana tadi nak???

Ini kes serius!!!
Sebagai family, korang kena la jaga family korang sebaik mungkin ok! Jangan jadi macam ni :

1) Tolong jangan biarkan atok-atok korang main bola time-time tua gini. Kang ada yang tercabut tulang, tercabut gigi dan paling penting, jangan sampai tercabut kain tu woiiii~

2) Aku tau niat korang baik. Konon-kononnya tak nak kasi anak korang mandi berseorangan. Memang niat korang tu baik & konon-konon rasa selamat la kan. Takde la anak korang mati lemas dalam air. Tapi agak-agakla.. Kot ye pon, jangan la kasi anak korang bertemankan ular sawa weh!! Siap berus-beruskan badan sekali ni hah! Kang budak ni tak lemas dalam air tapi lemas dalam perot ular sawa ni kang?? Haaaaaa... Ingat senang ke nak beranak??? (Macamlah aku penah beranak kan?? Hikhik~)

3) Tolong la bagi nasihat kat family kita supaya jangan la terlalu megah dengan kebendaan. Aku tau la kaya. Kereta sampai 6,7,8,9, 10 bijik. Guna sampai muak tapi takkan la sampai lekat kat meja pulak??? Kaya bebenau kooooo... Huhuhu..

4) Sekali sekala apa salahnya kita bawak family kita jalan-jalan ye tak??? Tapi tula orang sekarang. Nak bercuti pon berkira. Kos minyak, tempat tinggal.. macam-macam. Aku cadangkan korang bawalah dorang bercuti dengan menaiki kereta lembu versi moden. 

SAVE MINYAK!!!!
SAVE BUDGET!!!!!

Aku tau korang nak tunjukkan semua orang yang anak korang ni semuanya hebat-hebat belaka. urat dawai bertulang besi tapi agak-agaklah weh. Nak buat ujian pun guna otak dong. Kang klo dah patah riuk macamana?? Kalau nak tunjuk lagi terror, apa kata letak tangan-tangan bapak dulu?! Baru try kat anak-anak. Baru syok beb!!!

Korang ingat seronok ke patah tangan ni?? Seksa walaupon ada doctor hensem di sisi! Puii~

THE MORAL OF THE STORY:

"Sayanglah family kita sebagaimana kita sayang pada diri kita. Jangan terlalu mementingkan diri dan keperluan serta kebajikan ahli family kita yang lain terabai. SEKIAN."

2 comments:

Anonymous said...

sengal. byk ayat wat aku xleh wat keje. asek vibrate aka gelak je

indah andika said...

muahahaha.... jgn tlebih vibrate beb!! Kang terpaksa lak family ekau kena selesaikan mslh vibrate ekau tu.. kahkah

Sharing is Caring

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...