Tuesday, March 22, 2011

Permintaan & pemberian (prelude)

"Dia memberi apa yang aku pinta, tapi aku sangat takut kalau aku tak mampu untuk memberi apa yang Dia pinta"

(Sedutan kisah tajuk ni akan diceritakan pada post yang akan datang. InsyaAllah! Buat masa ni aku tak mampu nak update blog panjang² sebab tak larat nak perah otak untuk mengeluarkan idea & ayat² yang baik.)


Maaf. Buat masa ni, hati saya sangat tak tenang. Ada sesuatu yang kosong. Minda yang kosong. Hati yang kosong. Sahabat saya kata, "tak baik mengeluh". Saya tak mahu mengeluh sebab kalau kita mengeluh, rezeki kita akan semakin menjauh dari kita. Jadi, saya redha dan tidak mahu mengeluh. Saya akan simpan 'penat' saya supaya saya dapat bangkit macam dulu. Terima kasih kawan2 yang baca. Saya terpaksa jadi skema macam ni sebab sy dah penat cakap style pasar. =) 

2 comments:

mawar said...

segala yang terjadi pada kita tidak kira baik atau buruk,suka atau tak,semuanya ada hikmah yang tersembunyi yang kadang-kadang kita tak sedari..jadi bersabarlah menempuhnya,teman..ada sinar yang sedang menantimu di depan sana..terus melangkah untuk mencapainya..=]

indah andika said...

aminnn.. thanks mawar. mudah2an kita dapat capai apa yg kita impikan. tapi bukan senang nak jadi senang, bukan susah nak jadi susah. Bserah jela pada Allah.. huhu

Sharing is Caring

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...