Saturday, June 13, 2009

Pink mak ngah....


Arini aku mcm sengal skit bila dah sampai opis. Hilang mood aku. Ni semua gara2 baju aku yang 'pink makngah' ni...

Huuwwaaaa... aku nk balik.............
Semalam aku kemas almari aku. Ntah mcmana aku tjumpa baju lama aku. Baju tu aku penah pakai sekali je. Itupon masa aku buat show kat hotel. Semenjak tu aku tak penah pakai lagi baju pink ni. Hati aku ni plak menggatal je teringin nak pakai baju tu utk hari ni. Kebetulan arini kan ari jumaat. So, memang kena sangat la tu. Aku plak malas nk pakai baju kurung. Muak and merimaskan aku. Klo pakai baju ni, bleh la aku kenakan dengan seluar sbb dia mcm baju punjabi.

Wahhh.. dah lambat nk pi keje. Elok2 aku kuar dari bilik, tetiba akak aku mcm terperanjat.. "Wehh.. ko nak pi mana???" tanya akak aku dengan nada tperanjat." Nak pi keje la!!"Aku balas dengan perasaan selamber je.

Sementara nak masuk ke pintu masuk opis aku tu, ada cermin gelap yang besar. Laaaa... Baru aku paham kenapa akak aku tanya kenapa aku pakai baju ni. Mak aiiii.... Macam nak pi candle light dinner. Huhuuu... Macamana la aku bleh terpikir dan pakai baju ni tanpa melihat kesan2 yang bakal terjadi??? Mcmana nk jadi 'fashion designer'?? Vouge giler wehhh.... Adusshh!!!

Memang sah la kena gelak ngan budak2 kat bawah. Arrgghhhh... aku tak kisah. Nak tak nak, aku terpaksa tanggung risiko. Aku tak kisah klo org nak gelak. Ini lah aku yang sebenar. Berani mencuba sesuatu yang tak pasti kesannya. Huhuhuuuu........... (mcm tak ikhlas je ckp pkataan 'TAK KISAH'!!!!

3 comments:

miza said...

aku sebenarnya tak perasan pun ko pki baju pink menyerlah tu sampai aku baca entri ni.

then bila aku pndg kau, baru aku perasan baju tu mmg pink. hahaha.

lenkali klu nk pki baju pelik2 ko kena wat selambe je. nnt org pun tak perasan baju tu pelik. =p

indah-andika said...

huhu....siyes... pada mulanya aku memang buat slumber tp smenjak kena ketawa kat QA, baru aku perasan yang aku benar2 pinky arini... cissss!!!

exbalachenta said...

mek, aku da ade belog..nnt ko follow up ek..huhu

Sharing is Caring

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...