Saturday, June 27, 2009

Apasal Rasa Minyak Wangi Ni???

Kes ini berlaku semalam masa aku terkocoh-kocoh sbb dah terlambat bangun.

Huhhh???? Dah kul 7.15am????
Giler.... Aduhh... memang betul la. Aku ni klo bom meletup kat sblah telinga pon mmg takkan bangun punya. Aku tak sedar weh.. Hnya pekikan ibu aku je yang bleh buat aku sedar padahal kat tepi telinga aku, aku siap kunci jam guna henpon. 2 bijik lagi. Tambah dengan jam loceng yang bingit bunyinya sampai adik aku bengang.... hehe.

Aahhh.. dah lambat. Aku hanya ada 15 min tuk bsiap. Dengan mata yang berat, aku gagahkan diri tuk mandi. Isshhh.. memang ngantok giler. Mlm td aku tak dapat nk tido lena sbb bunyi bising (bunyi kren tgh korek kan paip utama kwsan umah aku) ditambah dengan kepanasan yang melampau..

Bila mata susah nak bukak, aku main gapai je apa yang aku nak gapai. Hmmm... aku tak tau la kan. Aku try tnya org lain. Klo dorang mandi, dorang gosok gigi dulu baru mandi or mandi dlu baru gosok gigi???? Kebanyakannya akan menjawab dorang gosok gigi dlu. Hmm.. tapi aku lain plak. Aku lagi suka mandi dlu baru gosok gigi. Baru rasa fresh.... Aku dah siap2 mandi dan tiba masanya aku gosok gigi. Aku tak apa yang aku pikirkan dan hayalkan time tu. Aku amik berus gigi dan amik colgate. Jap lagi mengantok aku hilang sbb tetiba aku rasa kelainan pd colgate tu. Rasa minyak wangi. Waahhh.. terus hilang ngantok aku. Bila aku tgk balik, baru aku perasan rupa2nya aku bukan letak colgate tapi aku letak 'fair & lovely' kat berus gigi tu. Huwekksss!! Patutla rasanya mcm %^*%$... mcmana aku leh tak perasan. Mungkin sbb bekasnya sama color.. Bila mata kecik, tu yang takleh nk bezakan tu....

Peehh.. Dia punya sengal, rasanya sampai pi opis sampai akau kena makan asam baru bleh hilang kewangian mulot aku nih.. Huhuuu............

3 comments:

miza said...

gila lah mamai ko sampai camtu sekali. aku plg tidak after bgn tdo aku x bkk lampu bilik air sbb cahaya terang sangat. aku mandi dlm bilik air gelap and just lampu bilik aku je masuk so samar2 je bilik air aku. ko phm apa aku ckp? (sbb aku try baca dr sudut bacaan org lain tapi aku tak phm apa aku tulis). takpe, klu tak phm sila dtg tpt aku. kita borak2 pas ni. hahaha

indah-andika said...

haaa..tau takpe... hhe..ada mato2 nk pi tmpt ko. bhya..weh.. ko punya blog tak bleh nk komen la.... tak bleh post... asal ek?

indah-andika said...

haaa..tau takpe... hhe..ada mato2 nk pi tmpt ko. bhya..weh.. ko punya blog tak bleh nk komen la.... tak bleh post... asal ek?

Sharing is Caring

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...