Thursday, June 10, 2010

Lagenda Budak Setan


PESANAN::: 
Bagi mereka yang belum menonton 'LAGENDA BUDAK SETAN', aku nasihatkan korang tak payah baca blog aku ni. Nanti kang ada yang tak feeling plak..


'Lagenda budak setan' ni telah diadaptasi daripada sebuah novel dalam sekitar tahun 1993-94 tak silap aku. Masa tu aku kecik lagi. Masih lagi jd kanak2 hingusan. Tapi aku ni kanak-kanak yang hebat. Memang suka gila baca buku. Bukan apa... Aku dah berjanji pada diri aku. Kalau aku dah pandai membaca, aku berjanji aku akan baca semua jenis karangan, buku mahupun suratkhabar. Kalau korang nak tau, masa umur aku 8 tahun, aku dah khatam tau. Tapi bukan khatam Al-Quran. Aku khatam suratkhabar. Dari page 1 sampai ke page yang ada sukan tu. Jenuh gak ar nak baca. Minat punya pasal, aku apa pedulik?!


Tapi sayang.. Apa yang aku janji tu tercicir ditengah jalan.. Dah makin bosar, makin maleh nak baco buku. Kiro-kiro apotah laei.. Nengok la apo jadi dongan hidop den sekarang? Bukan golongan profesional. Setakat campur-campur budak akaun+bisneswomen tak bapo maju. Stakat cukop2 makan yoo... Alhamdulillah!


Nak diikutkan, agak pelik ar umur 8 tahun dah boleh baca novel. Ni omak den tak tau. Kalau omak den tau ni, mau kono sauk dek omak den!! 


Along aku memang gila novel. Macam-macam jenis cerita dia belasah. Memang dia suka. Aku pon sama gak suka.. Suka tumpang sekaki untuk pinjam apa yang dia beli. Aku mana ada duit nak beli menda alah tu. Salah 1 novel yang aku suka, novel 'lagenda budak setan' ar.. Mau sebulan gak ar aku mengabiskan segala bacaan.. Lotih mato den!


Kisah dia memang best.. Biar aku ceritakan.....................


ZZzzzZZzzZZzzzz...


Malas nak citer banyak! Korang pi nonton sendiri.. Terbaik wok!!


Sebagai balasan kek korang yang rajin menyongkang mato baco ann punyo blog, ann bagi korang nengok video ni kojap... Sebagai hadiah.. Nak bagi duit, maleh lak nak mintak no. akaun ekau-ekau semuo.. Mau rabak poket ann.. Feel okeh!!










2 comments:

aku dan sesuatu said...

hee..agak best tp mcm best lg bc novel

indah andika said...

yelaa.. mmg baca novel lagi feel sb bila baca, kita rasa mcm diri kita ni plak yg jd cameraman.. dah tu, kita bleh create yg kita jd heroinnya.. hahah

Sharing is Caring

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...