Wednesday, June 9, 2010

Jangan ajar budak benda yang tak benar, tapi aku tetap ajar!!!

Kisah ni tak sepatutnya berlaku pada kanak-kanak berumur 10 tahun ke bawah...

Apa kisahnya???
Ni la jadinya kalau 'kanak-kanak' terpilih tu dapat makcik macam aku!!!

Kisahnya bermula...

Last weekend aku balik kampung sebab my uncle (sepupu ibu) kawin... So, ini la timenya kitorg berkumpul dengan 'family kembangan'ku.. Syokkk wooo.. Dpt makan rendang peparu.. Dah raso macam rayo dah!!

Malam 6hb June tu, ingatkan nak bertolak awal dari kampung ke Klang. Dalam kul 8pm pon ok gak kan nak gerak.. Tapi terpaksa la batalkan niat di hati sebab malam ni ada 'diariku shahir'... Ehhh.. giler ke aku tak nak tengok??? Gila gila!!

Bila tengok Shahir, wahh.... Mak cik aku pulak yang lebih.. Cehh~

Ini la RIFQI RUSHAIDI

Tetiba aku dengar anak buah aku si Qiqi (anak kpd sepupu aku) jerit, " Eh cik ngah, Shahir!!".. 'Cik ngah' merupakan nama panggilan yang akan dipanggil oleh anak2 buahku yang manja sebab aku merupakan anak yang ke-2.. hmm..

Bila aku dengar dia jerit macam tu, aku pon apa lagi?? Mulakan langkah... "Aiipp.. Lepas ni jangan nak panggil2 macam tu yea. Jangan panggil Shahir.. Tak elok. Tak sopan. Panggil Pak ngah!!". Anak buah aku pandang ke arah aku. Tepat menusuk ke mata. Aku tau otak dia tengah dok pikir sesuatu.. "Qiqi kalau nampak Shahir panggil apa??", aku bertanya. "Panggil pak ngahhhh.. "Jawab Qiqi. "Orait, Good boy!! Nanti jangan lupa bagitau dengan Ummi yea" Aku mengarah. 


Few days later..


(Ayu ajar si Qiqi panggil shahir "PAK NGAH" ke... coz dia sibuk cakap.. "ummi.. lagu "PAK NGAH" sedap kan..?" kitorg puas dok pikir, "PAK NGAH" mane lak nie? bile dengar lagu.. la Shahir rupenye....) <-- message dari sepupu aku kt inbox facebook!!!


Haaaa... kan dah!! Nak salahkan sapa?? Dah memang sah aku yang salah. Wakakahhh~


Pesanan buat makcik2::: Jangan jadi macam saya!!! 





3 comments:

alawiah raji said...

ko mmg kuat merepek la dik...

indah andika said...

hahahaa... kak. Ini la keje aku kak utk menghappykan diri.. aku sukaaa aku sukaaa~

alawiah raji said...

ko bab merepek mmg suka sokmo...sian budak tu...ahhahahah....(aku pun suka buat mcm ko jugak heheehehhe)

Sharing is Caring

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...