Sunday, May 8, 2011

My Queen

Oooiihhhh.. Penuh makna tajuk ni. Khas untuk ibu aku. Meh kita cerita pasal ibu. Serius aku cakap, aku memang sangat berbeza dengan ibu aku




Nama ibu : Toh Puan Zaiton Bt. Tuan Hj. Zainal.


Ibu.
1. Body ibu lebih kecil daripada anak-anaknya.
2. Tak suka sangat ayam.
3. Pandai masak.
4. Suka basuh baju.
5. Suka bayar hutang² dahulu daripada gunakan duit untuk kepentingan diri.
6. Suka tengok sinetron Indonesia.
7. Semua boleh buat. Tukar paip pun boleh.
8. Mempunyai otak yang berlipat-lipat (bijak) dalam mengaturkan sesuatu.
9. Berhati kering. Kalau kata hitam. hitamlah yang dia akan pilih. kalau putih, putihlah yang dia pilih dan jawapannya muktamad!
10. Sudah berkahwin, mempunyai suami & anak-anak.


Aku.
1. Body aku lebih besar daripada ibu. =(
2. Gila kau tak ada ayam??!! =D
3. Pandai makan. =D
4. Suka longgokkan baju dalam bakul dan ibu tolong basuhkan. =D
5. Suka berhutang dengan ibu untuk kepentingan sendiri. =D
6. Suka COWOK Indonesia yang ganteng!! =D
7. Apeeee pon tak boleh.
8. Otak putar belit (suka mereka-reka sesuatu) ^__^
9. Berhati lalang/lembut/lembik. Cepat sangat ubah fikiran. =(
10. Belum berkahwin, belum bersuami dan belum punya anak. o(╥﹏╥)o


Semua tak sama tapi kami mempunyai sesuatu yang sama iaitu... kami berkongsi jejaka yang sama yakni Ayah. ^__^


Buat ibu ::


Ibu, ibu dah banyak berkorban untuk anak-anak. Segalanya dilakukan dengan penuh ikhlas dan sepenuh hati. Kami tau betapa dasyatnya ibu yang kena jaga kami yang nakal & yang susah nak control diri sendiri. Kami sebagai anak-anak tak mampu nak balas jasa ibu walaupun kami mempunyai duit yang berjuta-juta. Tak kami termampu nak membandingkan segala jasamu dengan kebendaan. Ibu, ibu adalah ibu yang paling WORLD!! Kami sayang ibu. Ibu adalah Queen di dalam hati kami & Queen control dalam rumah kami.. Huwaaaaaa~


Sayang ibu selamanya!!! Selamat hari ibu jugak buat wanita-wanita di setiap pelusuk dunia.


Ini makcik-makcik aku yang cute lagi da boom!

Yang ni pun makcik aku gak.

Gambar ni mewakili auntie-auntie aku yang takde gambar termasuk mak angkat aku Puan Hayati Ismail. =)


Lagu ni untuk ibu-ibu.




When I'm lost in the rain
In your eyes I know I'll find the light
To light my way, when I'm scared losing ground
When my world is going crazy you can turn it all around
And when I'm down you're there pushing me to the top
You're always there giving me all you've got

For a shield, from the storm for a friend, for a love
To keep me safe and warm, I turn to you
For the strength to be strong, for the will to carry on
For everything you do, for everything that's true, I turn to you

When I lose the will to win
I just reach for you and I can reach the sky again
I can do anything 'cause your love is so amazing
'Cause your love inspires me
And when I need a friend you're always on my side

For a shield, from the storm, for a friend, for a love
To keep me safe and warm, I turn to you
For the strength to be strong and for the will to carry on
For everything you do I turn to you yeah

For the arms to be my shelter through all the rain
For truth that will never change for someone to lean on
But for a heart I can rely on through anything
For the one who I can run to oh I turn to you

For a shield from the storm, for a friend, for a love
To keep me safe and warm, I turn to you
For the strength to be strong, for the will to carry on
For everything you do, for everything that's true
For everything you do, for everything that's true, I turn to you

1 comment:

Norizatul Amira said...

owh! i noe this song! Damn love it tooooooo!!! :DD

Sharing is Caring

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...