Friday, September 11, 2009

3 cerita digabung dalam 1 mimpi

Ini kisah smlm. Bak kata mmber aku, ada gak citer yg takde expired date. So, aku nk citerkan skrg.. Ada 3 citer yg blaku pada aku smlm....

CITER YANG PERTAMA.

Smlm kawan yg dok sblah meja aku citer kat aku pasal citer yg dia tonton smlm. Citer kisah QALISYA kat Astro channel prima (105). Dlm citer tu ada kisah pelajar kerdil. Kira dia ni pendek la.. Syok2 dengar, terus tpahat dlm otak aku ni 'ORG PENDEK'..

CITER YANG KE-2.

Aku bukak facebook aku. Saja nk tgk apa mmber2 aku komen. jap lagi aku jumpa besfren aku punya komen. Dia kata dia lambat lagi tuk KAWIN. Aku pon balas2 komen pasal KAWIN. otak aku ms tu set psl KAWIN.

CITER YANG KE-3.

Kisah duda. Kitorg borak2 psl apa tah. Tetiba je tkuar psl duda. Aku ckp ngan dorang, klo la Tuhan tu nak bg aku jodoh ngan duda, aku terima ketentuan-Nya. Tapi klo duda tu muka mcm 'zafrul (blakon citer SPA-Q)' atau muka mcm 'Latif (berlakon dlm citer RED KEBAYA)', insyaAllah aku terima kot. Time tu plak otak aku set DUDA.

KLIMAKS CERITA.

Dah kul 1pm. Waktu aku tido time2 posa ni (sbb tak makan lunch). Aku pi surau. Dapat je rebahkan badan. Aku terus ttido tanpa disedari. Tetiba aku rasa jari aku dipegang oleh seorang lelaki yang aku tak kenali. Aku tersedar dan terus rentap tangan aku. Dia sarung cincin ke jari aku. Lelaki tu pandang aku tepat dan terus masuk ke dalam anak mata aku ni. Aku tak endah. Aku terus marah dia. "Ehh.. apa ni?? Ehh.. cincin apa ni???".. Aku herdik dia. Dia ckp cincin apa? Dia terus bcerita. Dia kata tu cincin arwah isterinya. Dia srh aku terima lamarannya utk jadi isterinya. Dia ajak aku KAWIN. Lelaki ni DUDA. Tp time tu aku mcm tpaku, tkesima, tkedu dalam masa yg sama sgt sayu hati aku. Tetiba je ada perasaan sayang tu dtg. Jap lagi lelaki tu bangun (sblum ni dia melutut). Alamak aiii... PENDEKnya dia. Melutut dengan bdiri lebih kurang je???!.. Huhuu... Aku terus mjerit. Stopppp!!! Bagi saya masa utk bfikir (padahal td aku dh nk ckp trima je tp bila dh mcm ni.....). Ibu aku plak masuk cmpur.
Dia kata trima jela lamaran dia... Ehh.. apa plak ni??? Bila masa ibu aku muncul ni???? Bukan ke td aku kat surau opis? Dorang paksa aku. Aku mjerit2 kata tidakkkkk...!!!! Nooo....!! tidakkk..!! Noooooooooo..!!! Aku dah menangis t'esak2 ni.

Papppp!!!.....
Aku tjaga.. Huhh??!!! Aku bmimpi rupanya. Yeahh Yeahhh.. aku masih lagi berada di Marutech. Alhamdulillah aku masih lagi dsini.... (for ur information, buat ptma kali aku bsyukur aku brada kat company nih) huhuuu... Uiiissshhh... Dasyat ar mimpi td. Menakutkan.. Tapii... Bleh plak citer DUDA, KAWIN, PENDEK bleh bgabung dalam 1 mimpi..

Remark: Lain kali sblom tido aku akan basuh kaki. Bila tido tak basuh kaki, tu sbb hantu 'carbon black FFN550' menghantui tido ku... Huhuhuu

2 comments:

miza said...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA...

kimmy said...

hantu carbon black 550 slalu jengah aku jer...hahaha klaka2

Sharing is Caring

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...